30 abr 2013

INDONÈSIA, Parc Nacional de Komodo

Situat entre les illes de Flors i Sumbawa a Indonèsia, el Parc Nacional de Komodo és famós per la seva població d'uns 5.000 llangardaixos gegants, també coneguts com dragons de Komodo (Varanus komodoensis). No existeixen en cap altra part del món i són de gran interès pels científics que estudien la teoria de l'evolució. El dragó de Komodo també va ser el motiu de la designació de la zona com a Patrimoni Natural de la Humanitat.
El parc nacional el formen les tres grans illes de Komodo: Rinca, Padar i Gili, així com d'altres petites i nombroses illes. Les quals són d'origen volcànic i hi viuen unes 4.000 persones. Els turons del parc, coberts per una vegetació de sabana seca esquitxada de plantes espinoses, contrasten amb les platges d’enlluernadora sorra blanca i les onades de color blau que trenquen contra les roques de corall.
El parc nacional va ser fundat l'any 1980, amb l'objectiu de protegir el dragó de Komodo. L'objectiu va ser ampliat posteriorment cap a la protecció de la flora i de la fauna de la regió, incloent-hi les zones marítimes. La superfície total és d'uns 1.238 km ², dels quals 603 km ² són terrestres.
L'àrea marina constitueix el 67% del parc. El Parc Nacional de Komodo inclou un dels entorns marins més rics del món amb més de 260 espècies d'esculls de corall, esponges (70 espècies), cucs marins, mol·luscs, equinoderms, crustacis, peixos cartilaginosos i ossis (més de 1.000 espècies), rèptils marins (la tortuga verda i la tortuga carey) i mamífers marins (dofins, balenes i dugongos).
L'11 de novembre de 2011 el Parc Nacional de Komodo va ser declarat com una de les set meravelles naturals del món.



No hay comentarios:

Publicar un comentario